Ingredience

Základem všech produktů firmy Green Angel jsou čtyři ručně sbírané mořské řasy, vzácné esenciální oleje a rostlinné extrakty.

Produkty  jsou založeny na spojení dvou starověkých metod Thalassoterapie (použití mořské vody a mořských řas) a aromaterapie (použití éterických olejů)

Jednotlivé ingredience:

Ručně sklizené organické mořské řasy

Základem všech produktů firmy Green Angel jsou čtyři ručně sbírané irské mořské řasy.

Jejich unikátní extrakt z mořských řas obsahuje čtyři ručně nasbírané organické irské mořské řasy obsahující množství vitamínů a minerálů prospěšných pro pokožku. Tento extrakt obsahují všechny produkty Green Angel.

Bladderwrack Extrakt (Fucus vesiculosus) chaluha bublinatá. Slouží jako významný zdroj jódu. Vedle jódu obsahuje další stopové prvky jako bróm, draslík, hořčík, vápník, železo, měď, fosfor, chróm, zinek, mangan, selen a křemík. Ve složení chaluhy najdeme i polysacharidy ( laminarin, fukoidin ) , algináty, lipidy, a barviva mj. betakaroten nebo skvalen.

Chaluha činí pokožku měkkou, napomáhá hydrataci a podporuje její elasticitidu.

Knotted Wrack Extract (Ascophyllum nodosum) označovaná jako Kelpa.  Obsahuje velké množství vitamínů a stopových prvků. Vitamíny skupiny B ( biotin, kyselinu listovou, B4, B1, B2, B3 a B12 )  dále provitamín betakaroten a vitamíny C, D, E a K. Stopové prvky molybden, nikl, vanadium, titan, selen, kobalt, mangan, bór. Z minerálů to je zinek, měd, křemík, fosfor, železo, draslík, jód, hořčík, vápník, síra atd. Také obsahuje bílkoviny a vlákninu. Jako další řasy je často užívaná kvůli jódu, V kosmetice je používána jako tonikum, kožní kondicionér, proti akné a do výrobků pro ti celulitidě a striím.

Serrated Wrack (Fucus stratus) chaluha pilovitá. Tato řasa má široké uplatnění v péči o plet´a vlasy. Má výborné hydratační a antioxidační vlastnosti. Pokožku chrání a zpomaluje její stárnutí, Má zklidńující účinky. Rovněž se přidává do tělových krémů, sprchových gelů, šamponů a kondicionérů na vlasy. Obsahuje florotanin, který má antioxidační účinky, protizánětlivě řasa je bohatá na minerály, mangan, zinek, vápník, selen, jód a hořčík,

Irish Moss (Chondrus Crispus )  Irský mech

Tato řasa je silným antioxidantem a přírodním antibiotikem. Působí protizánětlivě. Irský mech je skvělým tonikem pro udržené mladistvé pokožky. Nejčastěji je používán pro vyhlazení vrásek.

Je bohatý na potřebné minerály ( mangan, hořčík, zinek, vápník aj. ) a esenciální nenasycené mastné kyseliny. Obsahuje vitamíny A,B,C,D,E a K, který je spojován s pružností pokožky.  Mimo jiné obsahuje aminokyseliny citrulin a arginin, které podporují růst a metabolismus buněk a chrání pokožku před UV zářením.

je skutečný všelék. Nádherně pokožku hydratuje, zklidňuje a hojí drobné ranky. Působí proti vzniku akné.  Zpomaluje stárnutí pleti a zabraňuje vzniku striíJe unikátní na popáleniny a podráždění kůže sluníčkemMá silné regenerační účinky, napomáhá tvorbě nových buněk.

Je vhodný k ošetření suché a citlivé pokožky, zejména kvůli vysokému obsahu mastných kyselin a vitamínů, které obsahuje. Důležitou složkou je vitamín E, který zklidňuje pokožku a zpomaluje proces stárnutí. Olej má také protizánětlivé účinky a využívá se k léčbě akné, ekzémů a lupénky. V kosmetice se může vyskytovat také jako složka toaletních mýdel a balzámů. Olej se sám o sobě velice dobře roztírá, rychle vstřebává do pokožky, působí proti bolesti, zánětu a nemá dráždivý účinek, proto je ideální i jako masážní olej jak pro dospělé, tak pro děti a kojence.

zlepšuje vitalitu pokožky, regeneruje, vyživuje a obnovuje hydrataci pokožky.

Arganový olej nazývaný tekuté zlato, je skutečným zázračným olejem, který dodává kůži živiny a antioxidanty. Obsahuje Omega 6 a 9 mastné kyseliny a Vitamin E. Je vysoce hydratační a může pleť výrazně zjemnit a obnovit její pružnost. Pomáhá snížit viditelnost vrásek a dává pleti mladistvý vzhled. Toto unikátní složení zanechává pokožku rozzářenou a hydratovanou, hebkou a vláčnou. Obsažené antioxidanty jsou také obecně prospěšné na problematickou pleť jako je například: akné, lupenka, podrážděná, suchá nebo popraskaná kůže. Příznivě působí i na zdravý stav nehtů.

Další zajímavou ingrediencí přidanou do produktů Green Angel představuje organická mořská levandule. Tato zajímavá rostlina se nachází na určitých pobřežích na světě a má aktivní složku, která kombinuje protizánětlivé a zpevňující účinky, které představují skvělé řešení při zpomalování známek stárnutí a podporuje tvorbu kolagenu a kyseliny hyaluronové.

Jasmín má skvělé účinky na pleť suchou, dehydrovanou nebo křehkou, protože napomáhá hojení, regeneraci a posiluje vlastní obranyschopnost pleti. Pomáhá hojení, desinfikuje a zabraňuje infekcím a je skvělým prostředkem proti ekzémům.

Neroli je jeden z nejluxusnějších olejů na světě a vyrábí se parní destilací z květů hořkého pomeranče, jež propůjčuje oleji výraznou vůni. Je součástí luxusních parfémů a kosmetických krémů k regeneraci suché a přecitlivělé pokožky.  Vhodný na čištění a omlazení citlivé, mastné pleti se sklonem k akné. Pomáhá při léčbě ekzému, růžovky a lupénky.

Tea tree olej se vyrábí parní destilací z listů kajeputu střídavolistého, latinsky Melaleuca alternifolia, který je také znám jako čajový či čajovníkový strom. Působí proti zánětům. Desinfikuje a regeneruje, urychluje hojení, má silné protizánětlivé a antibakteriální účinky, pomáhá léčit odřeniny, drobné rány, infekci nehtového lůžka. Zabraňuje tvorbě infekcí, plísní a bradavic.  Mírní bolesti svalů a kloubů, působí jako přírodní antibiotik.

Olej z brutnáku lékařského pochází z krásné květiny ve tvaru hvězdy, která se pohybuje od jasně modré až po fialovou. Je zvlhčující a regenerační a může dramaticky pomoci zlepšit stav suché šupinaté pokožky, včetně ekzémů, psoriázy a suché pokožky bez života. Pravidelně se používá v krémech pro péči o pleť, aby pomohl zvrátit účinky stárnutí na pokožku.

Kořenový extrakt z kostivalu má protizánětlivé schopnosti a snižuje bolest. Je velmi uklidňující a pomáhá snižovat otoky. Je známý tím, že pomáhá léčit pokožku postiženou psoriázou, ekzémy a svěděním a má údajně účinky proti stárnutí.

Kořeny a listy kostivalu mohou poskytovat přírodní léčivé vlastnosti pro všechny různé typy onemocnění díky vysokému obsahu alantoinu, díky němuž buňky rostou rychleji (buněčně proliferativně). Jméno rodu kostivalu je Symphytum, což znamená „“ spojit se nebo se spojit dohromady. ”“ Název com-firma znamená jednoduše, ”” pletení kostí. ”“ Můžete použít list a kořen, čerstvé nebo sušené. To je jeden z důvodů, proč kosti ošetřené kostivalem pletou tak rychle, rány se tak rychle hojí a popáleniny se hojí tak malým zjizvením. Kostivalu se často říká pletená kost nebo léčivá bylina.

Stejná látka, alantoin, se nachází v placentě těhotné matky, což pomáhá dítěti rychle růst. Po narození dítěte se alantoin nachází také v mateřském mléce – zpočátku hojně a méně tak, jak dítě roste.

Kostival je bohatý na vitamín B12, který je důležitý pro vegetariány, protože jen velmi málo rostlin má B12. Je také bohatý na vitamíny B1, B2, C, E, A a kyselinu pantothenovou plus vápník, železo, mangan a fosfor

Okurka je dobře známa pro své hydratační a uklidňující účinky s vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Reguluje ztráty vody v kůži. Pomáhá obnovit rovnováhu pH pleti a udržuje pokožku vláčnou.

Geranium má protizánětlivé, hojivé, antibakteriální, protiplísňové, zklidňující, tonizující a na pokožku stahující účinky. Pomáhá hojit a zklidnit podrážděnou nebo nemocnou pokožku, a to v případě ekzémů, různých kožních poranění i mírnějších popálenin, také hojí jizvy a bojuje proti akné. Geránium je vhodné na suchou i mastnou pokožku, oba dva typy pleti pomáhá harmonizovat a navrátit do normální stavu tím, že reguluje tvorbu kožního mazu. To má přímý vliv na elasticitu pokožky a její mladistvý vzhled, navíc sjednocuje barevný tón pleti. Geránium funguje i jako prevence proti striím.

Kadidlový olej se označuje jako drahý olej. Odpradávna byl považován za cenný olej; je také známý jako olej svatého pomazání. Používali ho staří Egypťané ke cti bohů. Byl ceněn stejně vysoko jako zlato a vyhledáván králi. Má úžasné regenerační vlastnosti – pomáhá podporovat růst nových kožních buněk. Působí jako vyvažovač, snižuje nadměrné sucho nebo mastnotu. Pomáhá zlepšit tón pleti, strukturu a stav a je proslulý tím, že pomáhá léčit jizvy.

Extrakt z granátového jablka pomáhá chránit vnější vrstvu lyže, zvyšuje oběh a napomáhá při opravě tkáně a hojení ran. Je vhodný pro zvlhčení suché, popraskané, zralé a podrážděné pokožky. Uklidňuje drobné podráždění pokožky, včetně suché kůže, ekzémů, lupénky a spálenin.
Granátové jablko má vysoký obsah vitamínů a obsahuje vysoké hladiny antioxidantů, které pomáhají bojovat proti volným radikálům, které mají třikrát více antioxidantů než červené víno a zelený čaj. Obsahuje tři typy polyfenolů – třísloviny, antokyany a kyselinu ellagovou.

Název granátového jablka je odvozen od středofrancouzštiny – pomme garnete nebo „nasazené jablko“. Předpokládá se, že granátová jablka pocházejí z Íránu, v té době známého jako Persie. Je to ovoce, o kterém se zmiňují řecké legendy a starověké texty, včetně Bible. Někteří dokonce věří, že to bylo granátové jablko, ne jablko, které bylo zakázaným ovocem v rajské zahradě.

Glycerin  je považován za zvlhčující prostředek (látka, která podporuje zadržení vlhkosti). Změkčovadlo, které činí pokožku měkkou a pružnou na dotek. Nabízí hydratovanou a čistou pleť bez jakýchkoli vedlejších účinků. Může vám dodat atraktivnější, přirozeně vypadající vzhled.

Avokádo je nepostradatelnou součástí kosmetiky. Avokádový olej sjednocuje barvu pleti, zbavuje pigmentových skvrn a chrání proti negativním vlivům prostředí včetně slunečního záření. Avokádo a lidská pokožka si velmi rozumí. Avokádový olej se velmi lehce vstřebává a do hloubky kůže tak dodává důležité živiny. Pleť vypíná, dodává ji elastičnost, změkčuje ztvrdlou kůži, působí hojivě.

Zelený čaj je velmi oblíbená složka v kosmetice pro své silné antioxidační účinky. Obsahuje velké množství enzymů a aminokyselin, kofein, hořčík a draslík. Právě díky této skvělé kombinaci účinných látek pomáhá odstraňovat z pokožky nečistoty, zklidňuje ji, vytahuje z ní toxiny a je proto skvělým pomocníkem v boji proti kožním zánětům. Proto,že dokáže zlepšovat elasticitu pokožky, je zelený čaj taktéž vhodný v boji proti vráskám. Pleťové masky se zeleným čajem pleť hloubkově čistí, zvláčňují ji, stahují rozšířené póry a kromě toho pleť skvěle hydratují. Neváhejte a zařaďte kosmetiku se zeleným čajem do své pravidelné péče o pleť. 

Sojový olej je vhodný do masážních kompozic, kde má výrazné regenerační a zvláčňující účinky, dobré pro suchou, aknózní a ekzematickou pleť. Obsahuje velké množství lecitinu (pouze v oleji lisovaném za studena), který je přirozenou součástí některých buněk, zvláště v centrálním nervovém systému.

Mořská sůl je cenným zdrojem řady látek. Jedná se především o vápník, draslík a hořčík,  železo, jód zinek . Mořská sůl navíc obsahuje další stopového prvky. Dohromady tyto látky tvoří komplex, který má řadu pozitivních vlastností pro pokožku.

Pokožka a potažmo kůže jako celek je při použití mořské soli v kosmetických přípravcích, obohacována o výše uvedené prvky, které mají nutriční význam pro pleť. Vápník pomáhá udržovat imunitní rovnováhu, zinek prokazatelně prospívá regeneračním procesům a draslík ovlivňuje kožní tonus. Mořská sůl má rovněž velmi dobré hydratační vlastnosti.

Vitamin E. Podporuje látkovou výměnu a proces regenerace pokožky. Působí jako vynikající antioxidant. Je nezbytně nutnou součástí přípravků určených k ošetření pokožky při akné, dermatitidách, ekzémech, špatně se hojících ranách. Významnou roli hraje v prevenci poškození pleti volnými radikály.

Olivový olej je zázrak přírody. Čistý, zastudena lisovaný panenský olej se podobá lidskému mazu. Díky této podobnosti proniká do hloubky pokožky, kde váže vlhkost. Tím napíná pleť a zabraňuje tvorbě vrásek. V olivovém oleji je obsažen přírodní vitamin E, který podporuje elasticitu a odolnost pleti. Díky tomu olivový olej snášejí i ti, kteří mají citlivou pleť. Dokáže pomoci s léčbou spálenin a působí protizánětlivě, hojivě a je vhodný pro alergiky. Olivový olej je zvláště vhodný pro masáže, a to jak celého těla, tak i pokožky hlavy. Teplý se používá pro relaxační masáže, které vás uvolní a zregenerují. To platí i  pro masáže hlavy.

Sladký mandlový olej je bohatý na vitamin E, A, mononenasycené mastné kyseliny, bílkoviny, draslík a zinek. Je mírný a hypoalergenní, takže jeho používání je bezpečné i pro velmi citlivou pokožku. Zvlhčuje, působí protizánětlivé a antioxidačně. Snad největší výhodou oleje je okamžité zvýšení vlhkosti, která se dostane do kůže. Díky svému složení hořčíku, fosforu a mědi pomáhá obnovovat vnější vrstvu pokožky, regeneruje suchou, odlupující se pokožku a dokonale hydratuje.

Extrakt z mateřídoušky se získává z mateřídoušky úzkolisté Thymus serpillum. Jeho nejdůležitějšími složkami jsou třísloviny, organické kyseliny, flavonoidy, minerální soli a éterický olej. Má pozitivní vliv na přírodní mikroflóru. Snižuje rozvoj mikroorganismů a účinně zmírňuje podráždění.

Slunečnicový olej vyniká vysokým obsahem kyseliny olejové, která patří mezi komplex omega-9 nenasycených mastných kyselin. Tyto kyseliny jsou nezbytnou součásti stravy a napomáhají stimulovat přirozený cyklus růstu vlasů. Omega-9 mastné kyseliny také posilují strukturu vlasů a působí jako prevence před jejich lámáním a proti předčasnému vypadávání vlasů. Slunečnicový olej obsahuje vitamíny, živiny a minerály. Vitamíny A, B, C a E spolu s draslíkem, železem a vápníkem jsou nezbytné pro zdravý růst krásných vlasů. Slunečnicový olej může posloužit jako výborný kondicionér. Velmi malé množství vmasírujte do délek a konečků vlasů. Vlasy budou hladké, lesklé a především snadno rozčesatelné. Příliš ultrafialové záření (UV) škodí vlasům i pokožce. Slunečnicový olej napomáhá absorbovat nadměrné sluneční záření a chrání tak vlasy před poškozením. Slunečnicový olej zabraňuje ztrátě přirozené vlhkosti z pokožky a vlasu.

Šalvěj působí protizánětlivě, baktericidně. Má vypínací schopnosti, pročišťuje pleť

Blahovičník Eucalyptus má silné protizánětlivé a antiseptické účinky. Mimo jiné pomáhá uvolnit bolavé svaly a klouby.

Vilín má díky obsahu taninů, těkavých olejů, organických kyselin a flavonoidů protizánětlivé, antioxidační, antiseptické a stahující vlastnosti. Vilín se využívá zejména zevně k ošetření lokálního zánětu, povrchových zranění, opařené a popraskané kůže, omrzlin a slunečních popálenin.

Lipový květ se používá pro své antiseptické a sedativní vlastnosti, pomáhá udržet hladkou a měkkou pokožku. Snižuje tvorbu vrásek. Zároveň výborně působí na akné nebo vyrážky.

dodává pokožce dostatečnou výživu, uzamyká v ní hydrataci a chrání ji před vysušením. Vyhlazuje pleť a zanechává ji hedvábně jemnou. Je zároveň bohatý na antioxidanty, jež chrání buňky pleti proti volným radikálům, a tím i zpomalují stárnutí pokožky.

neutralizuje mikroby a plísně, snižuje ztrátu vlhkosti, obnovuje žilní cirkulaci, snižuje zčervenání pokožky, reguluje tvorbu mazu, snižuje otoky, akné, celulitidu, zmírňuje svalové napětí

je přirozeně bohatý na antioxidanty a fotochemikálie, které snižují antioxidační stres a onemocnění způsobující záněty. Mnoho výhod je způsobeno jednou z jeho hlavních složek Limonenem. Ten bojuje proti nádorům a je prevencí proti rakovině.

odvádí toxiny z těla, tonizuje, urychluje hojení, působí antisepticky a astringentně. Podporuje regeneraci nervů a svalů. Má uvolňující, posilující a hřejivé účinky, tím podporuje také prokrvení pokožky.

vynikající pro zklidňující masáž, kdy uvolňuje napětí a snižuje tonus ve svalech. Regeneruje problematickou a unavenou pokožku.

je vhodný na masáže na uvolnění ztuhlého a bolestivého svalstva po sportovní nebo fyzické námaze, proti křečím a podporuje vstřebávání modřin a podlitin.

je éterický olej je z hvězdných květů tropického stromu Ylang Ylang. Je hojně používán při výrobě parfémů a v aromaterapii. Podobně jako Jasmine byl Ylang Ylang používán po staletí při náboženských a svatebních obřadech. Jeho vůně je nasládlá a velmi silná. Působí antisepticky na různá zranění kůže. Zabraňuje vzniku bakteriálních infekcí. Má protiplísňový efekt a je vynikající při zánětlivých projevech kůže.  Zmírňuje podráždění a zarudnutí kůže.

neutralizuje mikroby, regeneruje buňky, tonizuje pokožku, zmírňuje zjizvení, minimalizuje strie a celulitidu, detoxikuje, očisťuje, pomáhá léčit popáleniny a rány. Mandarinka udržuje rovnováhu vlhkosti v kůži, má antiseptické a sedativní vlastnosti.

zmírňuje pohmoždění kůže, regeneruje pokožku, vhodný na odřeniny a naraženiny či kožní a svalové rány, zmírňuje bolest kloubů.

Proč nemá v boji proti vráskám žádnou konkurenci?  Protože jeden gram této kyseliny dokáže zadržet v pokožce až tři litry vody a dokonale ji vypnout a vyživit. Veškeré trvalejší regenerace kůže a jejich buněk se odvíjí hluboko v dermis. Právě tam umí proniknout kyselina hyaluronová, protože má svou molekulu menší, než je mezibuněčný prostor. Tento japonský patent výroby nízkomolekulární kyseliny byl v roce 2002 oceněn Nobelovou cenou. Pomáhá v boji proti striím a celulitidě. Nepřítelem kyseliny hyaluronové je nikotin.

je bohatý na vitamíny a minerální látky. Z vitamínů to je B1, B2, B6, C, E, karoteny, niacin, kyselina listová, pantotenová a biotin. Z minerálních látek pak hlavně železo a vápník, stopově další látky, sodík, zinek, fosfor, hořčík, draslík, mangan, chrom, selen a nikl.

je široce používán v případech kožních onemocnění: plísně, ekzémy, pásový opar, akné apod. Napomáhá hojení ran, uklidňuje, používá se na opary a afty, prohřívá, zmírňuje bolesti nervového původu.

je rostlinná silice a vyznačuje se charakteristickou vůní se svěžími bylinnými tóny. Éterický olej z tymiánu červeného je velice vhodný při zánětech, ulevuje od bolestí a je velice oblíbenou součástí masážních olejů při onemocněních pohybového aparátu. Zmírňuje příznaky revmatizmu a přináší uvolnění při svalových stazích.

v kosmetice se používá destilovaná silice z rozmarýnu při výrobě šamponů, mýdel a kolínských. Je také součástí parfémů a toaletních vod. Používá se také jako nálev do koupele, která prokrví pokožku, odplaví bolest svalů a osvěží organismus. Je také součástí ústních vod či pleťových toniků.

se v kosmetice používá díky jeho antioxidačním schopnostem, bojuje proti volným radikálům, které se nepříznivě projevují nejen v našem těle, ale také na pleti. Obsahuje vysoké množství vitaminu C. Kvůli prohřívání a zlepšování cirkulace krve v tkáních se doporučuje proti celulitidě. Používá se do přírodních zubních past, protože má skvělé desinfekční účinky. Zamezuje tvorbě lupů, eliminuje tvorbu vrásek a vitiliga. V přírodní kosmetice funguje jako konzervant a zabraňuje množení bakterií v produktech. Je stálicí klasických mužských vůní.

obsahuje mentol, který vytváří na pokožce chladící efekt. Kromě toho zlepšuje vzhled matné pokožky a také vylepšuje texturu mastné kůže. Má antiseptické, regenerační a stimulující účinky, které pomáhají zmírnit suchou a podrážděnou pokožku, stimuluje růst vlasů a dodává jim lesklý a svěží vzhled.